Aroma


Aromatherapeutisch Effect om je extra goed te voelen

Achtergronden van de Aromatherapie

AromatherapieAromatherapie staat eenvoudig gezegd voor behandeling met geuren. Het gebruik van aromatische geuren en extracten is niet nieuw, het werd al met succes gebruikt in de oude culturen, zoals in het oude Mesopotamië en Egypte.

De oude Grieken, zeiden al: Het beste recept voor de gezondheid is het brein van zoete geuren voorzien“. En de Romeinen vonden het heerlijk om te baden in geurende oliën. Keizer Nero zou zelfs zijn paleis hebben voorzien van een buizensysteem, om de welriekende oliën en hun geur te verspreiden in alle kamers van het paleis.

De term aromatherapie werd in 1928 geïntroduceerd door de Franse chemicus René Maurice Gattefosse, die door middel van talrijke experimenten de helende werking van geurstoffen onderzocht. Hij onderzocht vooral de antibacteriële werking van bepaalde etherische extracten.In de Jaren 50 werden de werken Gattefossés overgenomen door de Franse cosmeticaleraar Marguerite Maury en verder verfijnd.

Aan het einde van de Jaren 70 zijn, in de nasleep van de vernieuwde interesse voor het onderwerp aromatherapie, de geschriften van Gattefossés en Maury‘s herontdekt”. De Engelse alternatief therapeut Robert Tisserand heeft daarop zijn fundamenten voor de hedendaagse Aromatherapie gelegd, ook wel bekend als Osmotherapie (‘osmé’ is Grieks voor geur).

De bestseller “Het Parfum” van Patrick Süskind uit 1985, heeft wezenlijk bijgedragen aan de populariteit van geuren en aromatherapie.

 

 

 

AromaWat zijn aroma’s?

Aroma’s zijn snel verdampende en sterk geurende etherische oliën, waarvan we de moleculen snel inademen. Het inademen van deze kleine geurdeeltjes roept emoties op in onze hersenen en kunnen ook invloed hebben op ons fysieke lichaam. Dit gebeurt via de N.olfactorius, de neuszenuw die rechtstreeks toegang heeft tot ons emotionele brein. De aangename geur van etherische oliën kan, afhankelijk van de soort geur, een harmoniserend, stimulerend of een kalmerend effect op ons hebben en zo onze stemming beïnvloeden. Zij zorgen ervoor dat wij ons zowel lichamelijk als geestelijk goed voelen en kunnen eventueel zo verschillende klachten op een bijzonder zachte en aangename manier verlichten.

 

 

 

Aroma Gel Filter Oriental Sunrise

Aroma Gel Filter Oriental Sunrise (Citroen)

Het AROMA Gelfilter, een echt geurgenot!

De Gel Filters voor Aroma Wellness douchekoppen zijn ontwikkeld op basis van jaren van onderzoek op dermatologisch gebied en bevatten natuurlijke, op elkaar afgestemde substanties en huidverzorgende ingrediënten, zoals vitamine C, dextrine, lactose, pectine en aromas. Tijdens het douchen laat het gelfilter een delicate citroengeur los, dat onaangename geuren neutraliseert. Bacteriën en andere verontreinigingen maken hierdoor geen kans.

 

 

 

 

 

Dit maakt de douchekop dan ook tot ideale reispartner in het buitenland, vooral daar waar de waterkwaliteit niet op het niveau staat van ons eigen land ( bijvoorbeeld Afrika, India, enz.). Het aromatherapeutisch effect van deze wellness-douche geeft daarbij tevens een gevoel van welzijn en ontspanning.

Gewoon heerlijk. Het Pure Aroma Gevoel!